Friday 17 April 2015

Yavastan gunese cikis

Merhaba..

Tohumlarimizi toprakla kavusturduktan sonra topraktan fiskiran yesillikler beklemeye basladik. Aslinda dusununce gercekten mucize gibi.. Kupkuru biseyi topraga atiyosun, sonra sadece suyla ve yeterince takdir etmedigimiz gunes sayesinde, besine ve yesillige donusuyo. Yuce biyolojimizin takdiri iste :)

Mesela aycicegi tohumunu ele alalim, ki biz angaralilar kendisini citlek olarak, izmirliler ise cigdem olarak bilir. Ama ankarali izmirli farketmez, milletce saatlerce basinda kitlenebiliriz :) kendilerini citlememek icin kendimi zor tutarak topraga ektigim aycicegi tohumlari, bi hafta-10gun sonra tepelerinde aycicegi tohumunun kalintilariyla topraktan canlandi.



Ayciceklerinden baska, bikac tane de salatalik tohumu cimlendi. Cimlenenleri genis kaplara alip balkonda gunese kavusturdum. Gunesi gorunce daha da mutlu oldular.




Artik yapraklari ciktigina gore, gunes sayesinde fotosenteze baslayabilirler ve bize guzel cicekler sebzeler verebilirler :)

Aycicegi ve salatalik disindaki diger tohumlar (biberler, kabak cekirdekleri, cicek tohumlari) hala cimlenmedi. Bunlar Dogu Karadeniz`in bagrindan kopan gercek bahce tohumlari. O yuzden belki daha fazla zaman istiyolardir yada belki de biz beceremedik, biseyleri yanlis yaptik..  Ya da kim bilir, memleket hasreti cekiyolar, ille de karadeniz havasi, yagmuru istiyolardir mutlu olmak icin.. Kim bilir..


No comments:

Post a Comment